بعد از اینکه وردپرس را نصب کردید و تنظیمات وردپرس را بر اساس نیازهای شخصی خودتون سفارشی سازی کردید در مرحله بعد نوبت به این میرسه تا شروع به نوشتن کرده و محتوای مربوط به سایت خودتون که میتونه اولین گام برای شروع کسب و کار شما باشه را در وردپرس اضافه کنید. شما میتونید تا در وردپرس با استفاده از بخش افزودن نوشته مطالب پویای خودتون را که مدام در حال تغییرات هستند را اضافه کنید و به معرفی خدمات خودتون بپردازید و یا اینکه با استفاده از تولید محتوا در جهت جذب مشتری اقدام کنید.
در این مقاله قصد دارم تا به معرفی و آموزش مدیریت نوشتهها در وردپرس بپردازم تا در اون به ساحتار کلی و امکاناتی که بخش نوشته های وردپرس در اختیار شما قرار خواهد داد اشاره ای کامل و جامع داشته باشم، پس تا انتها همراه ما باشید تا به مدیریت نوشتهها در وردپرس بپردازیم.
آموزش مدیریت نوشتهها در وردپرس
در اولین کاری که برای مدیریت نوشتهها در وردپرس باید انجام بدین اینه که بعد از ورود به پیشخوان وردپرس روی منوی نوشتهها کلیک کنید تا وارد صفحه مربوط به مدیریت نوشتهها در وردپرس شده و هر نوع اقدامی که میخواهید تا روی نوشتهها داشته باشید را انجام دهید. با کلیک روی این منو صفحه زیر برای شما نشون داده شده و اطلاعات اصلی هر نوشته در قالب یک لیست برای شما نشون داده خواهد شد.
همانطور که در تصویر مشاهده میکنید در صفحه نوشته ها میتونید تا اقداماتی مربوط به ویرایش، ویرایش سریع، حذف نوشته، نمایش نوشته، مشاهده دستهبندی و برچسب، مشاهده نویسنده نوشته، دیدگاههای هر نوشته و… را مشاهده کرده و با کلیک روی هر بخش در نهایت به صفحه مورد نظر هدایت شوید. اما قبل از اینکه به سایر ساختارهای نوشتهها در وردپرس بپردازم لازمه تا به بخشی که در این صفحه قرار داره اشارهای داشته باشم که برای خیلی از کاربران مبتدی سوال بوده که چطوری اطلاعات نوشته ها که در این صفحه نشون داده میشه رو مدیریت کنیم و بخش هایی که نیازی بهشون رو نداریم مخفی کنیم؟ به عنوان نمونه شاید تنها کاربری که به پیشخوان وردپرس دسترسی داره خود شما باشید، بنابراین احتیاجی به این نخواهید داشت که ببینید نوشتههای افزوده شده در وردپرس توسط کدوم یکی از کاربران در سایت تهیه شده است، پس لازمه تا ستون نویسنده را مخفی کنید تا برای شما نمایش داده نشود.
مخفی کردن اطلاعات نوشته در وردپرس
برای مخفی کردن اطلاعات یک نوشته از صفحه همه نوشتهها در وردپرس لازمه تا ابتدا به این صفحه مراجعه کنید و سپس روی دکمه تنظیمات صفحه که در بالا و در سمت چپ قرار داره و تو تصویر زیر هم اونو میبینید کلیک کنید تا پنجره مربوط به اون برای شما نشون داده بشه تا بتونید اطلاعات هر نوشته رو که در این صفحه نشون داده میشه را کنترل کنید. برای مخفی کردن هر اطلاعاتی از این صفحه کافیه تیک گزینه مورد نظر رو بردارید تا دیگه برای شما نشون داده نشده و از صفحه نوشتهها براتون مخفی بشه، هر زمان هم که نیاز داشتید تا مجددا این اطلاعات را نمایش دهید کافیه تا از همین قسمت تیک گزینه های غیرفعال شده را فعال کنید و در نهایت با کلیک روی دکمه اجرا تنظیمات رو ذخیره کنید تا برای همیشه براتون به این شکل و ساختار مشخص شده نمایش داده شوند.
حالا همونطور که مشاهده میکنید در اینجا من خواستم که عنوان سئو، کلیدواژه کانونی و توضیح متا برای نوشتهها برام نمایش داده نشوند، بنابراین گزینه های مربوط به این سه بخش رو غیرفعال کردم. بسته به قالبی و افزونه های گوناگونی که در سایت استفاده میکنید این گزینه ها بیشتر خواهند شد و میتونید مانور بیشتری روی اونها داشته باشید. یکی دیگه از قابلیت هایی که این قسمت در اختیار شما قرار خواهد داد اینه که میتونید تا به جای 20 نوشته که در هر صفحه در حالت پیشفرض به شما نمایش داده میشوند تعداد اونها رو در زمانهایی که نیاز به ویرایش کلی نوشته ها دارید بیشتر کنید تا سریعتر بتونید اقدام به ویرایش نوشته ها کنید، اگر با ویرایش دسته جمعی وردپرس آشنا نیستید اصلا جای نگرانی وجود نداره، در انتهای همین مقاله به صورت مفصل به اون پرداخته شده که میتونید ازش استفاده کنید. با قرار دادن حالت نوشته روی نمایش چکیده هم میتونید در زیر عنوان نوشته های که در این صفحه قرار دارد خلاصه همه نوشته ها را مشاهده کنید.
افزودن نوشته در وردپرس
برای شروع به وبلاگنویسی و تولید محتوا در وردپرس ابتدا از پیشخوان وردپرس به مسیر همهی نوشتهها> افزودن نوشته مراجعه کنید و یا اینکه میتونید تا با کلیک روی دکمه افزودن نوشته که در صفحه همهی نوشتهها در وردپرس قرار داره کلیک کنید تا مشابه تصویر زیر به صفحه افزودن نوشته در وردپرس هدایت شوید.
همونطور که در تصویر مشاهده میکنید اولین بخشهایی که برای مدیریت یک نوشته به چشم میخوره مثل همین تصویر خواهد بود که در ادامه به معرفی هر کدوم از اونها میپردازیم.
عنوان نوشته: این فیلد مربوط به نام نوشته و عنوان انتخاب شما هستش که میتونید در اون وارد کنید. سعی کنید تا عنوان انتخابی شما بیشتر از حد معمول نباشه و خیلی کوتاه هم نباشه تا نتیجه بهتری از اون در موتورهای جستجو بدست بیارید. همچنین عنوان انتخابی شما باید کاملا مرتبط با نوشته شما بوده و شامل کلمات کلیدی نوشته باشد.
جعبه ابزار ویرایشگر وردپرس: در زیر عنوان همونطور که میبینید آیکونهای مختلف و دکمه های گوناگونی وجود داره که هر کدوم برای کاری مورد استفاده قرار میگیرند. مهمترین اونها دکمه افزودن پرونده چندرسانهای هستش که با کلیک روی اون میتونید تا هر نوع فایل مجازی را در وردپرس آپلود کرده و در نوشته خودتون قرار دهید. و در زیر اون هم آیکون های مربوط به مدیریت محتوای متن شما هستش که برای کارهایی مثل تغییر Heading نوشتهها، تغییر رنگ، چیدمان نوشته، بولد کردن و ایتالیک کردن متن، افزودن لینک به متن و… مورد استفاده قرار میگیرند. بسته به قالب یا افزونه هایی که نصب کردید این دکمه ها و ابزار مربوط به ویرایشگر محتوای وردپرس هم میتونن بیشتر شده و شامل موارد دیگه ای هم باشند. در سمت چپ ابزار ویرایشگر هم دو عنوان به نامهای دیداری و متن مشاهده میکنید که با کلیک روی هر یک از اونها میتونید تا به ویرایشگر متنی و ساده وردپرس دسترسی داشته باشید و یا اینکه در همین ویرایشگر دیداری وردپرس باقی بمونید. ویرایشگر متن وردپرس این اجازه را به شما خواهد داد که با استفاده از اون بتونید تا برای قرار دادن کدهایی در بین محتوای نوشته راحتتر عمل کنید که در زیر تصویری از اون برای شما قرار دادم که در اون دکمه هایی وجود دارند که بر اساس کد میتونید تا از اونها استفاده کرده و اقدام به درج محتوا در وردپرس کنید.
و در نهایت آیکون زیر این دو بخش که برای تغییر حالت ویرایشگر به تمام صفحه مورد استفاده قرار میگیره و اگه روی این دکمه کلیک کنید موارد مربوط به منوی وردپرس در همه بخشها مانند Taskbar ویندوز عمل کرده و مخفی میشوند و با تکون دادن نشانگر ماوس میتونید تا اونها را مشاهده کنید.
باکس ویرایشگر: در نهایت در باکس ویرایشگر وردپرس هم میتونید تا محتوای خودتون را وارد کرده و با استفاده از ابزاری که در بالا به معرفی اونها پرداختیم روی محتوای متن و تصاویر و رسانه های استفاده شده در محتوای نوشته خودتون کنترل کاملی داشته باشید.
همونطور که در تصویر هم مشاهده میکنید در سمت راست ویرایشگر هم میتونید تا نوع المنت انتخاب شده که در اینجا با حالت P اون رو مشاهده میکنید را ببینید، این بخش ها میتونه تا شامل موارد دیگه ای مثل div، strong و… باشه که در هر حالت نشانگر ماوس در هر مکانی که قرار داشته باشه به شما نشون داده خواهد شد و با استفاده از تعداد واژه های استفاده شده در محتوای نوشته را ببینید که محتوای شما چه تعداد کلمه رو تا به اینجای کار به خودش اختصاص داده و بر همین اساس اگر سایت شما دارای چندین نویسنده هستش بر اساس همین تعداد کلمات بتونید تا هزینه نوشته ها رو به اونها پرداخت کنید.
انتشار نوشته
حالا که با بخش های مختلف ویرایشگر وردپرس آشنا شدید کمی نگاهتون را به سمت چپ متمایل کنید تا باکسی با عنوان انتشار را مشاهده کنید که در اون میتونید تا وضعیت نوشته خودتون را در حالت های گوناگون تعیین کرده و مدیریت نمایید.
همون طور که در تصویر مشاهده میکنید در این کادر میتونید تا قبل از هر کاری روی دکمه ذخیره پیشنویس کلیک کنید تا نوشته شما با آخرین تغییراتی که روی اون اعمال کردید ذخیره بشه، البته قابلیتی در وردپرس وجود داره که به صورت خودکار نوشتهها در حالت پیش نویس در بازه زمانی مشخصی ذخیره میشوند. با کلیک روی دکمه پیشنمایش نوشته هم میتونید تا نوشته خودتون را در حالتی که هنوز برای همه قابل مشاهده و در دسترس نیست مشاهده کنید.
با استفاده از بخش وضعیت نوشته هم میتونید تا نوع نوشته را در حالت منتشر شده، پیشنویس، برای بازبینی و… مشخص کنید تا در هر حالتی که قصد دارید و بنا به اون حالت نوشته شما قرار بگیره.
با استفاده از بخش نمایانی هم میتونید تا نوشته خودتون رو در حالت عمومی و یا خصوصی منتشر کنید. اگر نوشته شما در حالت عمومی باشه کلیه کاربرانی که در سایت هستند میتونند تا اونو مشاهده کنند اما وقتی نوشته در حالت خصوصی قرار بگیره میتونید اون رو در حالت رمزدار و یا خصوصی قرار بدین تا در حالت خصوصی فقط خود شما قادر به مشاهده اون باشید و در حالت رمزدار هم میتونید یک رمز برای نوشته خودتون مشخص کنید تا وقتی کاربری به صفحه نوشته رفت ازش رمز نوشته رو بخواهد و بعد از اینکه رمز نوشته را به درستی وارد کرد بتونه تا محتوای نوشته را مشاهده کنه.
بعد از تعیین رمز کافیه تا روی دکمه قبول کلیک کنید و در نهایت با کلیک روی دکمه انتشار یا بهروزرسانی که براتون نشون داده میشه تغییرات جدید رو روی نوشته خودتون اعمال کنید. با استفاده از بخش انتشار فوری هم میتونید تا زمان انتشار نوشته را تغییر دهید.
دستهبندی نوشته
همینطور که نگاه شما در سمت چپ قرار داره یه مقدار خیلی کمی به پایین اسکرول کنید تا در زیر بخش انتشار به بخش دستهها دسترسی پیدا کنید. در این قسمت میتونید تا از دستهبندی هایی که برای نوشته های خودتون تعیین کردید استفاده کنید و نوشته خودتون را به دسته هایی که مرتبط هستند با فعال کردن تیک گزینه های اون مرتبط کنید تا وقتی کاربران روی لینک دسته بندی مورد نظر کلیک کردند بتونند تا به کل مطالب موجود در اون دسته بندی دسترسی داشته باشند و مطالبی که به دنبال اون هستند را بهتر پیدا کنند.
همونطور که در تصویر مشاهده میکنید در این قسمت میتونید دسته بندی مرتبط با نوشته های خودتون را انتخاب کنید و یا اینکه با کلیک روی متن بیشتر استفاده شده به دسته بندیهایی که به دفعات بیشتری از اونها استفاده کردید دسترسی پیدا کنید.
مدیریت دستهها در وردپرس
اما قبل از اینکه بتونید تا دسته بندیهای ساخته شده را انتخاب کنید باید از قبل اونها را در وردپرس تعریف کرده باشید، بنابراین در پیشخوان وردپرس به مسیر نوشتهها> دستهها مراجعه کنید و بعد از اینکه وارد صفحه مورد نظر شدید مشابه تصویر زیر ابتدا یک نام برای دسته بندی خودتون انتخاب کنید، سپس در قسمت نامک ترجیحا در حالت انگلیسی آدرس دسته بندی خودتون را وارد کنید و از بخش مادر دسته هم اگر دسته بندی شما جزو دسته بندی اصلی نیست دسته مادر اون را انتخاب کنید و سپس در فیلد توضیحات خلاصه ای از دسته بندی خودتون را وارد کرده و در نهایت روی دکمه افزودن دسته تازه کلیک کنید.
بعد از کلیک روی دکمه افزودن دسته تازه در سمت چپ اضافه خواهد شد که میتونید با کلیک روی دکمه ویرایش اقدام به ویرایش دسته بندی مورد نظر کنید. حالا به همین ترتیب تمامی دسته بندی های مربوط به سایت رو میتونید از اینجا اضافه کنید و از قسمت مادر دسته هم به صورت درختی و منظم زیر دسته ها را اضافه کنید تا مطالب خودتون را به شکل منظم و منسجمی در سایت بر اساس دسته بندی در اختیار کاربران قرار دهید تا خیلی راحت تر بتونند تا به مطالب دلخواه خودشون دسترسی داشته و اونها را پیدا کنند.
برچسب نوشته
و باز هم همینطور که نگاه شما در سمت چپ قرار داره یه مقدار خیلی کمی به پایین اسکرول کنید تا در زیر بخش دسته بندی نوشته به بخش برچسبها دسترسی پیدا کنید. در این قسمت میتونید تا برای نوشته های خودتون برچسب انتخاب کنید و مرتبط با محتوای نوشته درست مثل دسته بندی ها اقدام به تگ گذاری روی نوشته های خودتون کنید.
برای اضافه کردن برچسب کافیه تا در فیلد مورد نظر نام برچسب رو وارد کنید، وقتی برچسب رو در این بخش وارد می کنید اگر قبلا از اون استفاده کرده باشید به صورت آجاکس به شما نشون داده میشه که میتونید اون رو انتخاب کنید و در نهایت روی دکمه افزودن کلیک کنید تا برچسب مورد نظر به نوشته اضافه شود. اگر هم میخواهید تا تعداد برچسب ها رو یک جا وارد کنید کافیه تا با کاراکتر کاما انگلیسی “,” برچسب ها رو از همدیگه جدا کنید.
تصویر شاخص
استفاده از تصاویر شاخص برای نوشته ها در وردپرس امر مهمی محسوب میشه، چرا که علاوه بر اینکه زیبایی سایت شما بهتر خواهد شد بلکه میتونید تا از طریق جستجوی تصاویر که از طریق موتورهای جستجو کاربران به دنبال اون هستند ترافیک مناسبی رو دریافت کنید. برای استفاده از تصویر شاخص کافیه تا مشابه تصویر زیر روی دکمه قرار دادن بهعنوان تصویر شاخص کلیک کنید و سپس در پنجره رسانه وردپرس که برای شما باز میشه یکی از تصاویر مرتبط در رسانه را انتخاب کنید و یا اینکه تصویر جدید رو در اون آپلود کنید و به عنوان تصویر شاخص یا همون Thumbnail ها در وردپرس استفاده کنید.
زمینههای دلخواه وردپرس
زمینه های دلخواه در وردپرس به قالب استفاده شده شما بستگی دارند و اگر در قالب شما از زمینه های دلخواه برای نمایش داده های خاصی استفاده شده باشه قابل دسترسی هستند. این داده ها میتونه شامل مواردی مثل دکمه های دانلود، دکمه پیش نمایش، باکس اطلاعات خاصی در مورد نوشته و… باشه که بر اساس قالب و نیاز شما طراحی شدن و میتونید تا از اونها استفاده کنید.
نامک نوشته وردپرس
با استفاده از نامک نوشته میتونید تا آدرس دلخواهی برای نوشته خودتون انتخاب کنید تا در اون نمایش داده بشه، نامکها بر اساس پیوند یکتای نوشته میتونند تععین شوند و قبل از نامک میشه از عبارات گوناگونی برای آدرس نوشته های وردپرس استفاده کرد. به عنوان مثال اگر شما نوشتهای با عنوان وردپرس منتشر کنید و پیود یکتای سایت شما در حالت نام نوشته قرار داشته باشه در این صورت آدرس نوشته شما میتونه چیزی مثل وردپرس/https://sainaweb.net اما برای اینکه بخواهیم تا از آدرس دلخواه خودمون استفاده کنیم تا ساختار مناسب تری داشته باشه میتونیم تا با وارد کردن این نام آدرس نوشته را تغییر دهیم. به عنوان نمونه چون استفاده از نامکهای انگلیسی برای مطالب هم از نظر سئو و بهینه سازی و هم از نظر ساختار آدرس نوشته ها از لحاظ خوانایی آدرس بهتر جواب خواهند داد بنابراین توصیه میکنم تا نامک مربوط به نوشته ای رو که مثال زدم رو به شکل https://sainaweb.net/wordpress تغییر بدین و برای تمامی نوشته هاتون از نامک انگلیسی که ترجمه عنوان نوشته شما در بهترین حالت هستش و شامل کلمات کلیدی برای نوشته هم میتونه باشه استفاده کنید.. دقت کنید که نیازی به درج آدرس دامنه سایت در این فیلد ندارید و صرفا باید نامی رو در این فیلد مثل تصویر زیر وارد کنید.
نویسنده، گفتگوها و…
به همین ترتیب میتونید تا بسته به نوع قالب و افزونه ای که استفاده میکنید و ساختارهای خیلی بیشتری که همین قالب و افزونه های استفاده شده در این صفحه در اختیار شما قرار میدهند به بخش های گسترده بیشتری مثل تغییر نویسنده، تنظیمات گفت و گوها و… را مدیریت کنید. به عنوان نمونه در زیر میتونید تا در باکس نویسنده اگر مایل هستید تا نویسنده نوشته را تغییر دهید از لیست کشویی موجود کاربرانی که در سایت ثبت نام کردند رو پیدا کرده و کاربری که قصد دارید تا نوشته رو به اون اختصاص بدین رو انتخاب کنید.
با استفاده از بخش گفت و گوها هم میتونید تا اگر تمایلی به این ندارید که برای نوشته ای کسی بتونه تا نظر و بازتاب ارسال کنه، امکان ارسال نظر و بازتاب را برای نوشته مورد نظر فعال و یا غیرفعال کنید.
به همین ترتیب با مراجعه به قسمت تنظیمات صفحه که در ابتدای مقاله به معرفی اون پرداختم در صفحه نوشته هم میتونید تا باکس های اضافی رو مشاهده و مدیریت کنید.
کارهای دسته جمعی در وردپرس
یکی از قابلیت های منحصر به فرد وردپرس اینه که میتونید به صورت کلی هم اقدام به اعمال تغییرات روی نوشته ها و سایر بخش های موجود در وردپرس کنید، به این صورت که با انتخاب چندین نوشته میتونید تا برخی از بخش های نوشته های انتخابی را ویرایش کرده و تغییر دهید. به عنوان نمونه فرض کنید که شما چند نوشته دارید که قصد دارید تا امکان ارسال دیدگاه رو برای 5 نوشته آخر غیرفعال کنید، اولین چیزی که ممکنه به ذهنتون برسه اینه که به صفحه ویرایش نوشته مراجعه کنید، اما شما میتونید تا بدون مصرف ترافیک بیشتر در صفحه نوشته ها این کار رو انجام بدین. برای اینکار به ترتیب زیر عمل کنید:
- ابتدا با فعال کردن تیک گزینه هایی که قبل از عنوان نوشته ها قرار داره اونها را انتخاب کنید.
- روی لیست کشویی کارهای دسته جمعی که در بالای لیست نوشته ها قرار داره کلیک کرده و گزینه ویرایش را انتخاب کنید.
- روی دکمه اجرا که مقابل همین لیست کشویی قرار داره کلیک کنید تا صفحه نوشته های انتخابی مشابه تصویر زیر به شما نمایش داده شوند.
- حالا همونطور که در تصویر مشاهده میکنید در کادر ویرایش دستهجمعی میتونید تا کارهایی مثل تغییر نویسنده نوشته، تغییر وضعیت دیدگاه ها برای فعال یا غیرفعال کردن آنها، تغییر وضعیت نوشته، تغییر ساختار نوشته، سنجاق کردن نوشته و نمایش اون در بالاترین نوشته های سایت، تغییر وضعیت دریافت پینگبک برای نوشته، تغییر برچسب و دسته بندی و… را مدیریت و کنترل کنید.
جستجو صافی نوشتهها
با استفاده از این قابلیت به راحتی میتونید در میان لیست انبوهی از نوشته های تولید شده توسط خودتون اقدام به جستجو کرده و یا با استفاده از گزینه صافی با استفاده از فیلترهای زمان، دستهبندی و سایر فیلترهایی که بر اساس قالب و یا افزونه های نصب شده در اختیار شما قرار دارد اقدام به پیدا کردن سریع نوشته خودتون کنید تا اون رو ویرایش کرده و یا کارهای دیگری روی نوشته انجام دهید. با استفاده از گزینه های همه نوشتهها، منتشر شده، پیشنویس، زماندار، در دست بررسی وپ هم میتونید تا بر اساس وضعیت نوشته های موجود در سایت به هر یک از اونها دسترسی داشته باشید.